استفاده از این کابل در کشور فنلاند، مطابق با استاندارد EN 50173-1 بسیار رایج است. حداکثر طول این کابل در 10GBASE-T برابر با 55 متر است. پهنای باند 250 MHz کاربردها 10GBASE-T Ethernet
اشتراک گذاری این محصول
خصوصیات کابل شبکه CAT6 چیست؟ کابل سیمی Cat6 با کانکتور RJ45 کابل شبکه کت 6، که معمولا به عنوان Cat 6 نامیده می شود، یک جفت کابل پیچیده استاندارد برای اترنت و دیگر لایه های فیزیکی شبکه است که مطابق با استانداردهای رده 5/5e و رده استاندارد کابل 3 سازگار است.
در مقایسه با Cat5 و Cat5e، Cat6 ویژگی های دقیق تر را برای تداخل و سر و صدای سیستم ارائه می دهد. همچنین عملکرد استاندارد کابل تا 250 مگاهرتز را در مقایسه با 100 مگاهرتز برای Cat5 و Cat5e مشخص می کند. در حالی که کابل شبکه Cat6 با حداکثر طول 55 متری در هنگام استفاده از 10GBASE-T در مقایسه با کابل شبکه 6A (یا شبکه 6 افزوده) به 500 مگاهرتز مشخص شده است و ویژگی های تداخل بیگانه را حل کرده است و به 10GBASE این امکان را می دهد که همانند شبکه های اترنت متنوع قبلی با همان فاصله حداکثر 100 متر به کار گرفته شود.
هشدارهای نصب کابل شبکه Cat6 کابل های رده 6 و 6A باید به درستی نصب و خاتمه داده شود تا به مشخصات مورد نیاز برسد. کابل نباید بیش از حد محکم و یا خم شود (شعاع خمش باید حداقل چهار برابر قطر بیرونی کابل باشد. جفت سیم ها نباید باز شود و پوسته خارجی نباید بیشتر از 0.5 در 12.7 میلی متر) باشد. برای بهبود عملکرد کابل Cat6 در محیط های تداخل الکترومغناطیسی بالا (EMI) لازم است که از کابل محافظت شود. این محافظ احتمال خراب شدن EMI را بر روی داده های کابل کاهش می دهد. محافظ معمولا از یک پایه کابل به طرف دیگر با استفاده از یک سیم کششی که از طریق کابل در کنار جفت های پیچیده اجرا می شود، حفظ می شود. اتصال الکتریکی سپر به شاسی در هر انتها نیز از طریق جک ها انجام می شود.
نیاز به اتصال به زمین در هر دو انتهای کابل اگر یکی از شاسی های شبکه در پتانسیل الکتریکی لحظه ای متفاوت نسبت به جفت خود باشد باعث ایجاد یا حلقه زمین ground loop میشود. این وضعیت نامطلوب می تواند باعث شود که جریان بین شاسی ها از طریق سپر کابل شبکه عبور کند و این جریان ها ممکن است به نوبه خود موجب ایجاد سر و صدایی مضر در سیگنال گردد که باید توسط کابل حمل شود
تفاوت کابل شبکه CAT5 ،CAT6 و CAT7: شبکه کامپیوتری به مجموعه دو یا چند کامپیوتر گفته میشود که بهمنظور استفاده از منابع سختافزار و نرمافزار مشترک و انتقال اطلاعات به یکدیگر متصل میشوند. برای اتصال کامپیوترهای مختلف در یک شبکه از دیرباز از کابلهای مختلفی استفاده میشد و امروزه نیز این کابلها کاربردهای بسیاری دارند. از این رو سرعت انتقال داده یکی از مهمترین فاکتورهای بررسی تجهیزات میباشد از جمله سرعت کابل شبکه (سرعت کابل شبکه CAT6 و سرعت کابل شبکه CAT7) نقش بسیار تعیین کنندهای دارند.
در حالی که شبکههای بدون سیم (WLAN) روز به روز در حال گسترش هستند، اما ستون فقرات شبکه را همچنان راهحلهای منتهی به کابلکشی در برمیگیرد.
همانطور که ذکر شد، برای راهاندازی یک شبکه کامپیوتری کابلهای مختلفی در بازار موجود هستند اما سؤال این است که بهترین کابل شبکه برای هر کاربرد خاص، کدام کابل است و این کابلها چه تفاوتی با هم دارند. کابلها در دستهبندیهای مختلفی با نامهای CAT5، CAT6، CAT7 و غیره قرار دارند. در این مقاله قصد داریم تا این کابلها را به هم مقایسه نموده و تفاوتهای آنها را بیان کنیم. با ما همراه باشید.
سرعت کابل شبکه CAT5: کابل CAT5 که معمولاً با عنوان کابل شبکه CAT5 نامیده میشود و نوع پیشرفتهتر آن با نام کابل شبکه cat5e ، کابل زوجی بههم تابیده مورد استفاده در شبکههای کامپیوتری بوده که کارایی مناسب تا فرکانس 100 مگاهرتز را فراهم میکند و برای اکثر تکنولوژیهای اترنت مورد استفاده از کابل زوجی بههم تابیده تا 1000BASE-T (گیگابیت اترنت) مناسب است، یعنی سرعت کابل شبکه CAT5 آن تا ۱ گیگ هم میرسد. استفاده از خطوط متوازن در این کابل موجب بالا ماندن نسبت سیگنال به نویز با وجود تداخل ناشی از منابع خارجی و دیگر زوجهای سیمی شده است.
سرعت کابل شبکه CAT7: کابل شبکه CAT7 نوعی کابل شبکه بوده که دارای استاندارد CAT7 است. این کابل شبکه دارای این استاندارد 10G یا 10 گیگابیتی ساخته شده و این نوع کابل در طولهای کمتر از 50 متر میتواند تا سرعت 40 گیگابیت بر ثانیه را نیز پشتیبانی کند. پهنای باند انتقال داده در کابل شبکه CAT7 در حدود 600 مگاهرتز است که بیشتر از نسل قبلی یعنی Cat6a است. این کابلها میتوانند در حداکثر طول 100 متری، سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه را ارائه دهند. زوجهای تابیده شده در این نوع کابلهای شبکه بهصورت پیشفرض دارای شیلد هستند.
تکمیل دستهبندی از لحاظ سرعت هر استاندارد کابل جدیدی به کاربر این امکان را میدهد تا سرعت بالاتری را با کمترین تداخل در اختیار داشته باشد. این مسئله این امکان را فراهم میکند که حتی با استفاده از کابلهای طولانیتر سرعت بالاتری را تجربه کند. چنانچه قصد مقایسه کابلهای مختلف در 100 متر اول کابل را داشته باشیم، اعداد زیر نشان دهنده تفاوتها بین دستههای مختلف این کابلهای شبکه است:
سرعت کابل شبکه CAT5e: سرعت تا 1 گیگابیت بر ثانیه با فرکانس 100 مگاهرتز
سرعت کابل شبکه CAT6:سرعت تا 1 گیگابیت بر ثانیه اما طول کابل تا 55 متر سرعت تا 10 گیگابیت بر ثانیه با فرکانس 250 مگاهرتز تحویل میدهد.
سرعت کابل شبکه CAT6a:سرعت تا 10 گیگابیت بر ثانیه حتی با 100 متر کابلکشی و با فرکانس 500 مگاهرتز تحویل میدهد.
سرعت کابل شبکه CAT7:جدیدترین دستهبندی کابلهای شبکه است که در 100 متر کابلکشی سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه تحویل میدهد و فرکانس انتقال آن 600 مگاهرتز است.