سوئیچینگ
خلاصه سوئیچ شبکه چیست؟ سوییچ شبکه یکی از سخت افزارهای شبکه است که دستگاهها را در شبکه کامپیوتری از طریق packet switching به هم وصل میکند تا دیتا بین آنها رد و بدل شود. سوئیچ شبکه در لایه ۲ مدل OSI کار میکند و با استفاده از آدرس سخت افزاری (Mac addresses) به انتقال دیتا در شبکه میپردازند. البته سوئیچ های لایه سه هم وجود دارند که با انجام کار مسیریابی در شبکه، ارتباط بین شبکه های مختلف را برقرار میکنند.
انواع سوئیچ های سیسکو سوئیچ های سیسکو انواع مختلفی دارند و برای کاربردهای متفاوتی طراحی شدهاند. مثلا سوئیچ های کاتالیست برای شبکه های محلی و سوییچ های Nexus برای دیتاسنترها. سیسکو سوئیچ های Catalyst خود را هواره با قابلیتهای جدید، کارایی بیشتر، Density بیشتر و قیمت کمتر به بازار عرضه میکند.
سوئیچ های سیسکو با ویژگیهایی چون کارایی بالا، امنیت، دسترسپذیر و قابل توسعه بودن، سوییچ های پرفروش بازار هستند. سوئیچ های سیسکو به دو دسته تقسیم میشوند:
سوئیچ با پیکربندی ثابت – Fixed Configuration Switches سوییچ های fixed سوییچ های پرطرفدار در بازار هستند. این سوئیچ ها با داشتن تعداد پورت ثابت مثلا ۸ پورت، ۱۶ پورت و ۲۴ پورت و … در انواع شبکه ها قابل استفاده هستند.
امکان اتصال سوییچ های Fixed به هم و استفاده از فیبر نوری در آنها وجود دارد.
برخی از انواع سوئیچ سیسکو با پیکربندی ثابت عبارتند از: Cisco Catalyst 2960 Series
Cisco Catalyst 2960-S Series
Cisco Catalyst 3560 Series
Cisco Catalyst 3560-E Series
Cisco Catalyst 3560-X Series
Cisco Catalyst 3750 Series
Cisco Catalyst 3750-E Series
Cisco Catalyst 3750-X Series
Cisco Catalyst 4900 Series
Cisco Catalyst 2975 Series
سوئیچ ماژولار سیسکو سوئیچ ماژولار با افزودن ماژول امکان افزودن تعداد پورت سوئیچ وجود دارد بنابراین برای توسعه و ارتقای شبکه کاربرد دارند اما گرانتر از سوییچ ثابت هستند و استفاده از آنها بییشتر در شبکههای سازمانی و انترپرایزها و دیتاسنترها است.
سیسکو سوئیچ های ماژولار Catalyst و Nexus کارایی مقیاس پذیر، انعطاف پذیری در پیکربندی و توسعه پذیری بسیار بالا برایتان فراهم میکنند. انواع این سوییچ ها عبارتند از:
Cisco Catalyst 4500 Series
Cisco Catalyst 6500 Series
Cisco Nexus 7000 Series
سوئیچ های صنعتی سیسکو سوییچ های صنعتی سیسکو جزو سوییچ های ماژولار است و همان طور که ار نامگذاری مشخص است، سوئیچ های صنعتی سیسکو در صنعت و محیط هایی که نیاز به مقاومت بالا دارد استفاده میشود. طول عمر بالا، امنیت، کم بودن هزینههای عملیاتی از مزایای این نوع سوئیچ سیسکو است.
برخی از مدلهای سوئیچ های صنعتی سیسکو عبارتند از: Cisco IE 1000 Series
Cisco IE 2000 Series
Cisco IE 2000U Series
Cisco IE 3200 Series
Cisco IE 3300 Series
Cisco IE 3400 Series
Cisco IE 3400H Series
Cisco IE 4000 Series
Cisco IE 4010 Series
Cisco IE 5000 Series
تفاوت سوئیچ های سیسکو تفاوت سوئیچ های سیسکو در تکنولوژیهایی است که هر کدام پشتیبانی میکنند. مثلا:
پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از PoE و +PoE
ماژولار یا مستقل یا Stackable بودن
LANLite یا LANBase بودن
Fast Ethernet یا Gigabit Ethernet بودن
دسکتاپی یا رک مونت بودن
مدیریتی یا غیرمدیریتی یا اسمارت بودن
سرعت و تعداد پورتها
پشتیبانی از فیبر نوری
با توجه به تکنولوژیهای به کار رفته در هر سوئیچ سیسکو و مقایسه آنها میتوانید بهترین سوئیچ سیسکو را انتخاب کنید
انواع حافظه در دستگاه های سیسکو ۱- RAM: در دستگاههای کامپیوتر، حافظه فرار است، مسلماً Running Config که در حافظه RAM گنجانده میشود چیزی است که می تواند فرار کند.
۲- Nv RAM: حافظه غیرفرار و ماندگار است، خودش در غالب فایل Config.text داخل Flash ذخیره میشود، فقط چون در قالب یک حافظه جداگانه در حافظه RAM بالا میآید، به آن Nv RAM گفته میشود. یعنی خودش یک Process حافظهای میگیرد.
۳- ROM: در دستگاهها Cisco ، بوت شدن دستگاه را برعهده دارد و مشخصات دستگاه و پارامترهای Boot دستگاه را نشان میدهد ، در واقع نشان میدهد که IOS دستگاه چیست و از کجا باید شروع به Load شدن کند.
۴- Flash: مثل فلشهای معمولی است که داخل دستگاه قرار داده شده است.
در Router های Cisco میتوانیم این فلش را بیرون بیاوریم که با این کار، سیستم بدون سیستم عامل (IOS) میشود.
وقتی که به دستگاه وصل میشویم و میخواهیم شروع به کار کردن با IOS کنیم چیزی جلوی ما قرار میگیرد به نام CLI که از طریق آن میتوانیم دستورهای مربوط به دستگاه را بنویسیم، هر کاری که در این محیط انجام میدهیم، داخل Running Config اتفاق میافتد که دستورات را اجرا میکند.
اما اگر دستگاه را خاموش و روشن کنیم این حافظه از بین میرود، مگر اینکه دستورات را در فایلی به نام Config.text ذخیره کنیم. این فایل داخل Flash ذخیره میشود، هر بار که دستگاه بالا میآید محتویات این فایل را روی حافظه RAM لود میکند و در Running config نمایش داده میشود.
ویژگی ها